467 91 000 post@takst1-helgeland.no

BYGGELÅNSKONTROLL

Takst1 Helgeland AS BYGGELÅNSKONTROLL

BYGGELÅNSKONTROLL

Posted By Jens

Hva er byggelånskontroll?
Bank/lånegiver kan kreve en byggelånskontroll i forbindelse med at det ytes et kortsiktig lån i byggetiden. Utbetalinger av dette kortsiktige lånet skal skje i takt med fremdriften på byggeplassen. For å ha tilsyn med dette utføres det byggelånkontroll. Kontrollen har først og fremst til hensikt å unngå økonomisk tap for bank/lånegiver dersom entreprenøren ikke er i stand å fullføre  kontraktsforholdet.

Hvordan kan en byggelånskontroll foregå?
Ved normale forhold vil det være tilstrekkelig med 3 byggeplassbesøk i løpet av  byggeperioden.  Disse besøk legges opp etter betalingsintervallene til utførende entreprenør. Første besøk kan være ved oppsatt råbygg. Andre besøk kan være når bygget er innvendig klart til maling og tredje besøk kan være ved overlevering.
Ofte ordner banken din med byggelånskontroll.  Ettersom det er du som betaler dette har du anledning til å velge hvem som skal utføre denne jobben på din byggeplass.
Vi gjør spesielt oppmerksom på at byggelånskontroll vi utfører kun rapporterer fremdrift.  Ingen teknisk kontroll.

Dokumenter
I forbindelse med byggelånskontroll trenger vi alle kontraktsdokumenter, tegninger og budsjett.

Vi tar oppdrag på hele Helgeland!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle